
- کارشناس آسیاملک
- 13 خرداد 1401
خدمات مهاجرت به ترکیه
بسیاری از افراد بارها و بارها در طول روزهای مختلف با سوالات مختلفی دربارهی مهاجرت به ترکیه روبهرو میشوند. شاید کسی این سوالات را به طور صریح آن را از آنها بپرسد، اما بازهم وجود دارند، نمیتوان از این ابهامات صرف نظر کرد و باید حداقل در ذهن به آنها پاسخ داد.
جواب این سوالات، صرفا ابزاری است که میتواند راهتان برای مهاجرت را روشنتر کند و شما باید برای کسب اطلاعات بیشتر و انجام درست این کار، باید به یک مشاور متخصص و خبره در این حوزه مراجعه کنید. یکی از مکانهای مناسب برای پیداکردن این مشاوران، مجموعه است که تجربه و تخصص بالایی در این زمینه دارد.

انواع روشهای مهاجرت به ترکیه چیست؟
تصمیمگیری در مورد انتخاب روش مناسب برای مهاجرت کار آسانی نیست و باید در مورد آنها تحقیق کرد تا بتوان بهترین و راحتترین روش ممکن را انتخاب کرد. علت آن هم این است که این کار وابسته به شرایط افراد، میزان تمکن مالی و بسیاری موارد دیگر است. در ادامه روشهای مهم برای انجام این کار را با جزییات کامل بیان میکنیم
مهاجرت به ترکیه از طریق کار
وقتی یک نفر در مورد مهاجرت به ترکیه از طریق کار فکر میکند، باید بررسی کند که آیا تخصصهای لازم برای کسب آن موقعیت شغلی و شرایط موردنیاز برای آن را دارد یا میتواند آنها را در کوتاهمدت کسب کند تا امکان استفاده از این روش را داشته باشد.
مهاجران برای کار در ترکیه میتوانند در پوزیشنهایی شغلی مانند مدیریت، بازاریابی و فروش، آموزش زبان انگلیسی، راهنمای تور و بسیاری موارد دیگر استخدام شوند. اگر این افراد به کار تمام وقت علاقهای ندارند، مشکلی نیست، زیرا میتوانند به صورت فریلنسینگ یا کار به صورت پروژهای و دورکاری درآمد کسب کنند و اقامت این کشور را نیز دریافت کنند.
البته باید دقت کرد که مهاجران امکان کارکردن در شغلهایی مانند پرستار بیمارستان یا متصدی دفاتر ثبت قانونی را ندارند و نمیتوانند بااستفاده از آنها اقامت این کشور زیبا و دلنواز را کسب کنند. در ترکیه وبسایتهایی زیادی برای کاریابی وجود دارد که معروفترین و بهترین موارد آنها شامل وبسایتهای زیر میشود:
مهاجرت به ترکیه از طریق تحصیل
یکی از آسانترین راهها برای مهاجرت به ترکیه، روش تحصیلی است. این روش به نسبت راههای هزینهی کمتری دارد و مهمترین عامل برای موفقیت در آن گرفتن سریع پذیرش از دانشگاه مقصد است. تحصیل در تمامی مقاطع برای افراد مهاجر ممکن است، اما باید دقت کرد که زبان دانشگاههای دولتی آن ترکی است و در برخی از مراکز آموزش خصوصی، زبان انگلیسی نیز پشتیبانی میشود و برخی از درسها به صورت دوزبانه ارائه میشود. ترکیه هم مانند بسیاری از کشورها، به افرادی که رزورمه خوبی داشته باشند، بورسیه اعطا میکند و افراد میتوانند از این امکان نیز استفاده کنند.
شرایط تحصیل در ترکیه چطور است؟
افرادی که میخواهند از طریق تحصیل به این کشور مهاجرت کنند، باید دقت داشته باشند، افراد در هنگام تحصیل اجازه کار در این کشور را نخواهند داشت، زیرا آمار بیکاری در کشور ترکیه بسیار بالا است. اما افراد پس از دریافت مدرک لیسانس اجازه خواهند داشت تا به مدت 6 ماه کاری برای خودشان پیدا کنند، در صورت پیداکردن موقعیت شغلی میتوانند، اقامت این کشور را دریافت کنند و به طور رسمی و مهاجرت به ترکیه از طریق تحصیل را انجام دهند. البته ویزای اقامت آنها در مرحلهی اول موقتی است و اعتباری بین 3 تا 5 سال دارد و باید بعد از این مدت، نسبت به تمدید آن اقدام کنند.
آزمونهای مهم برای مهاجرت به ترکیه از طریق تحصیل چیست؟
برای گرفتن پذیرش در دانشگاههای ترکیه، نیاز است تا در آزمونهایی شرکت کنید و نمرهی حدنصاب و قبولی هردانشگاه یا مرکز را در آن کسب کنید. این آزمونها شامل موارد زیر میشوند:
- آزمون YOS
- آزمون TOMER
- آزمون OSS
آزمون YOS در واقع ملاک ورود افراد در مقطع کارشناسی دانشگاههای ترکیه است و شامل سوالات ریاضی، هندسه، هوش و زبان ترکی استانبولی است. سطح سختی سوالات این آزمون در حد دبیرستان است و تنها برای سنجش میزان آشنایی افراد به این موضوعات، به خصوص زبان ترکی است. اگر فرد نتواند، در این آزمون حدنصاب را کسب کند، باید در آزمون TOMER شرکت کند و مدرک قبولی آن را دریافت کند. این آزمون در واقع تنها، زبان ترکی را میسنجد و اعتبار یکساله دارد.
اگر بخواهید در دانشگاههای دولتی با هزینهی اندک پذیرش شوید، نیاز است تا در آزمون OSS شرکت کنید. هرکس که در این آزمونها قبول شود، میتواند باهزینهی بسیار کمی ادامهی تحصیل خودشان را در این کشور انجام دهند.
به طور کلی هزینهی تحصیل در دانشگاههای خصوصی در ترکیه، بیم 600 تا 2000 دلار است که کمترین مقدار به دانشگاههای دولتی است. البته دانشجویان بورسیه به میزان 40 درصد مبلغ را به عنوان کمک دریافت میکند.
مهاجرت به ترکیه از طریق ثبت شرکت
اگر شرکتی را در ترکیه راهاندازی کنید و بتوانید 5 نفر کارمند در آن استخدام کنید و کار خودتان را به مدت 5 سال ادامه دهید، میتوانید اقامت ترکیه را دریافت کنید و مهاجرت خودتان به این کشور را تکمیل کنید. مشکلی که در این زمینه وجود دارد، بالابودن میزان مالیات این کشور است، این موضوع را میتوان با راهاندازی استارتاپها و کسب و کارهای نوپا حل کرد و بااستفاده از تخفیفهای مالیاتی مختلف میزان مبلغ پرداختی برای مالیات دولتی را به حداقل ممکن خودش رساند.
انواع شرکتهای شامل چه مواردی است؟
شرکتها در ترکیه به دستههای زیر تقسیمبندی میشوند:
- شرکت با مسئولیت محدود
- شرکت تعاونی
- شرکت جمعی
- شرکت سهامی
- شرکت کوماندیت
شرکت سهامی چندنفره هستند و همهی افراد در آن سهام دارند. این شرکتها باید هیئت مدیره داشته باشند و نمیتوانند به صورت تکنفره اداره شوند. حداقل سرمایه لازم برای راهاندازی این شرکتها، باید حداقل 50000 لیر ترکیه سرمایه داشته باشید.
شرکت با مسئولیت محدود شبیه سهامی است و تنها تفاوت آن در تعداد افراد سهامدار است که نباید بیش از 50 نفر شود. این مجموعهها هم باید دارای مدیر مستقل و هیئت مدیره باشند. بقیه موارد نیز به دو مورد توضیح دادهشده شباهت دارند و تنها در دامنه رشد و توسعه و وظایف افراد تفاوتهایی کمی وجود دارد که میتواند آنها را به راحتی پیدا کرد.