آزمون ورودی به دانشگاه های ترکیه

ازمون ورودی دانشگاه های ترکیه
آزمون ورودی به دانشگاه های ترکیه

آزمون ورودی به دانشگاه های ترکیه هرساله به منظور جذب دانشجویان برتر و جدید از کشورهای خارجی، که قصد ادامه تحصیل در ترکیه را دارند، برگزار می شود. البته ناگفته نماند که این آزمون برای دانشجویان داخلی هم می باشد.

دانشگاه های مختلف ترکیه، چندین نوع آزمون دارند که با توجه به رشته تحصیلی و دانشگاه مقصد، متفاوت هستند. در ادامه ما به بررسی این آزمون ها می پردازیم و امیدواریم بهترین نتیجه را از این مقاله دریافت کنید.

انواع آزمون ورودی دانشگاه های ترکیه

انواع آزمون ورودی دانشگاه های ترکیه که قرار است در این مقاله به آنها اشاره کنیم، 4 دسته به شرح زیر می باشند:

  • آزمون ALES ورودی دانشگاه ترکیه
  • آزمون یوس (YOS) ورودی دانشگاه ترکیه
  • آزمون اس ای تی (SAT) ورودی دانشگاه ترکیه
  • آزمون زبان ترکی تومر (TOMER)

در ادامه به نقد و بررسی تک به تک این آزمون ها می پردازیم.

آزمون ALES ورودی دانشگاه ترکیه

آزمون ALES ورودی دانشگاه ترکیه

آزمون ALES عموماً برای طبقه بندی، انتخاب و توزیع دانشجو در دانشگاه های ترکیه برای مقطع تحصیلات تکمیلی مورد استفاده قرار می گیرد. دانشجویان متقاضی که قصد تکمیل دوره کارشناسی ارشد و دکترای خود را در کشور ترکیه دارند، بهتر است از این آزمون استفاده کنند، و در صورت موفق شدن در این آزمون، فرایند تحصیل در ترکیه را آغاز کنند.

آزمون ALES دو بخش دارد. بخش محاسباتی که مربوط به ریاضیات، هندسه، هوش و… می باشد و بخش اصطلاحاً کلامی که مربوط به نوع گفتمان، جمله بندی، تفکر منطقی، درک مفاهیم و… می باشد.

تعداد سؤالات آزمون ALES 100 عدد می باشد و با توجه به دو بخشی بودن آن، 50 سؤال محاسباتی و 50 سؤال کلامی می باشد. مدت زمانی که برای پاسخگویی به این سؤالات در نظر قرارگرفته شده است، 150 دقیقه می باشد.

آزمون YOS ورودی دانشگاه ترکیه

آزمون YOS ورودی دانشگاه ترکیه نوع دیگری از این نوع آزمون ها می باشد که عموماً دارای 80 سؤال است، به دو بخش تقسیم می شود. 45 سؤال IQ که مربوط به سؤالات هوش، اطلاعات عمومی و موارد مشابه می باشد و 35 سؤال محاسباتی و ریاضی است.

این آزمون معروف، آزمون ورودی دانشجویان خارجی به دانشگاه های ترکیه می باشد. به وسیله این آزمون شما امکان تحصیل در رشته های مهندسی مکانیک، پزشکی، حقوق، داروسازی، معماری، روانشناسی و موارد دیگر را دارید.

ثبت نام در آزمون YOS تنها 4 مرحله دارد:

  • رزرو پیش پرداخت
  • ثبت نام
  • بررسی ثبت نام
  • شرکت در آزمون

آزمون اس ای تی (SAT) ورودی دانشگاه ترکیه

آزمون اس ای تی (SAT) ورودی دانشگاه ترکیه

آزمون اس ای تی (SAT) جزو آزمون های استاندارد برای بسیاری از دانشگاه های معتبر آمریکا، ترکیه، انگلیس، کانادا، استرالیا و… می باشد. اگر قصد تحصیل در دانشگاه های معتبر ترکیه را دارید، مخصوصاً در مقطع دکترا، نمره آزمون SAT موردنیاز است. اکثراً برای پذیرش در رشته های پزشکی، نمره این آزمون را ملاک قرار می دهند. یکی از محبوب ترین دانشگاه های پزشکی ترکیه که حاجت تپه نام دارد جزو آن دسته از دانشگاه ها است که نمره این آزمون ملاکش می باشد.

از نظر سطح دشواری، این آزمون نسبت به آزمون YOS سخت تر است، زیرا در این آزمون توانایی های درک مطلب، محاسبات، هندسه، مقاله نویسی، هوش و… به صورت خیلی جدی تر مورد هدف قرار می گیرند. در واقع هدف این آزمون ارزیابی صحیح استعداد تحصیلی و اطلاعات عمومی دانشجو می باشد.

تمام فرایند این آزمون به 4 بخش تقسیم می شود:

  1. بخش سؤالات چند گزینه ای که اولین بخش است و مربوط به دروس شیمی، فیزیک، روان شناسی، اقتصاد، زیست شناسی، جامعه شناسی و… است. مدت پاسخ دهی به این سؤالات 65 دقیقه می باشد.
  2. بخش دوم آزمون SAT به آزمون زبانی و نگارش مربوط است و بیشتر تمرکز بر درک مطلب انگلیسی دارد.
  3. بخش سوم مربوط به ریاضیات، هندسه، آمار و ارقام، احتمال و… است و مدت زمان پاسخ‌دهی به این سؤالات 80 دقیقه می باشد
  4. و درنهایت بخش چهارم به مهارت های خواندن و نگارش شما برمی گردد و مدت زمان آن 50 دقیقه می باشد.

آزمون زبان ترکی تومر (TOMER)

آزمون زبان ترکی تومر (TOMER)

آزمون زبان ترکی تومر (TOMER) معتبرترین آزمون زبان ترکی می باشد و جزو مهم ترین آزمون ورودی به دانشگاه های ترکیه است. اگر قصد تحصیل در دانشگاه های دولتی ترکیه را دارید باید مدرک این آزمون را داشته باشید. در دانشگاه های دولتی ترکیه، تمامی دروس به زبان ترکی ارائه می شود و شما مجبور به صحبت کردن به زبان ترکی هستید. TOMER مخفف عبارتTürkçe Oğretim Merkezi  است و معنی آن مرکز آموزش زبان ترکی می باشد.

اما اگر قصد تحصیل در دانشگاه های انگلیسی زبان ترکیه را دارید، باید به جای دریافت مدرت TOMER، آزمون تافل دهید و مدرک آن را داشته باشید. اگر قصد تحصیل در مقطع دکترا را دارید، باید در آزمون تومر شرکت کنید و نمره لازمه را اخذ نمایید. زیرا در دانشگاه های مقطع دکترا، دروس به زبان ترکی ارائه می شوند.

مقایسه املاک

مقایسه کنید (0)