اجاره آپارتمان در ترکیه یکی از بهترین و سریع ترین روش ها جهت اخذ اقامت ترکیه می باشد. اگر می خواهید در ترکیه زندگی کنید و یا برای دریافت پاسپورت ترکیه اقدام کنید، پیشنهاد می کنیم قبل از هر کاری با افرادی که در این زمینه از آگاهی بالایی برخوردار هستند، مشورت کنید. در این مقاله از سایت آسیا ملک قصد داریم صفر تا صد اجاره آپارتمان در ترکیه را برای شما شرح دهیم. بنابراین اگر ترکیه را برای زندگی انتخاب کرده اید، این مقاله برای نوشته شده است.


نکاتی که در این مقاله قصد داریم به آن ها اشاره کنیم:
اصول و قوانین اجاره آپارتمان در ترکیه
مدارک مورد نیاز جهت اجاره خانه در ترکیه
معرفی بهترین مناطق ترکیه و استانبول برای اجاره خانه
آشنایی با تعرفه های اجاره آپارتمان در ترکیه
چنانچه می خواهید یکی از بهترین شهرهای ترکیه را برای اقامت و زندگی انتخاب کنید، بهتر است این مقاله را تا پایان دنبال کرده تا با اصول اجاره منزل آشنا شوید.
اجاره آپارتمان در ترکیه
همانطور که کمی بالاتر به آن اشاره کردیم، بهترین روش برای اخذ اقامت ترکیه اجاره آپارتمان می باشد. لازم به ذکر است که شما با هر بودجه ای که دارید می توانید در ترکیه منزل اجاره کنید. اصول و قوانین ملک در ترکیه با ایران کاملا متفاوت است که در ادامه به شرح آن پرداخته ایم. همچنین در ادامه به شما خواهیم گفت که برای اجاره آپارتمان در کشور ترکیه به چه مدارکی نیاز دارید. شما با آگاهی یافتن از اصول اجاره منزل در ترکیه به راحتی می توانید از هرگونه کلاهبرداری و غارت اموال توسط افراد سودجو پیشگیری کنید.
اصول و قوانین اجاره ملک در ترکیه
از آنجایی که کشور ترکیه جزء کشورهای اسلامی است، در نوع فرهنگ شباهت های زیادی با ایران دارد. در بعضی از قوانین، کشور ترکیه با کشور ایران تقریبا یکسان است. از جمله تفاوت های بین قوانین اجاره خانه در ترکیه به شرح زیر می باشد:
در کشور ترکیه مبلغی به نان ودیعه و یا رهن وجود ندارد. اجاره خانه به صورت ماهیانه دریافت می شود و هیچ گونه مبلغی به عنوان پول پیش از مستاجر دریافت نمی گردد. وظیفه مستاجر این است که به اندازه دو ماه اجاره خانه را به عنوان امانت نزد صاحبخانه قرار دهد. این مبلغ در واقع دیپوزیت نام دارد و از آن جهت گرفته می شود که اگر مستاجر به منزل آسیب رساند، صاحبخانه بتواند جهت تعمیر خانه از آن پول استفاده کند. به طور مثال اگر اجاره خانه 2000 لیر باشد، مستاجر موظف است 4000 لیر را به عنوان دیپوزیت به صاحبخانه دهد.


یکی دیگر از اصول اجاره خانه در ترکیه این است که تمامی قبض های خانه اعم از برق، گاز، و آب باید به نام مستاجر ثبت شود. چنانچه این کار انجام نشود، مستاجر نمی تواند از آب و برق و همچنین گاز استفاده کند. به یاد داشته باشید که در بعضی از مجتمع های مسکونی می توان منزل را با آب و برق اشتراکی اجاره کرد و نیازی نیست جهت مراجعه به اداره برق و آب وقت بگذارید. در ادامه این مقاله چگونگی فعال سازی انشعاب آب، برق و گاز را برایتان شرح خواهیم داد.
یکی از موضوعاتی که در ابتدای بستن قرارداد جهت اجاره منزل مطرح است، این است که صاحبخانه در ابتدای کار حکم تخلیه منزل را در همان ابتدای کار از مستاجر دریافت کرده و باید بدانید در این باره هیچ گونه سوء نیتی وجود ندارد.
در روز اول می بایست تمامی امکانات منزل بررسی شود چنانچه منزل بدون هیچ گونه عیب و نقص تحویل مستاجر می گردد، باید همانطور به صاحبخانه برگردانده شود. اگر قبل از هرگونه قرارداد ایرادی در منزل وجود داشته باشد، صاحبخانه می بایست آن را رفع کند؛ اما اگر در هنگام اجاره کردن توسط مستاجر، خسارتی به منزل وارد شود، مستاجر باید تمامی خسارت ها را پرداخت کند.
هریک از افراد می توانند اجاره خانه را هم به صورت یک ساله و هم چند ماهه پرداخت کنند. در ضمن برای خانه هایی که به اجاره های کوتاه مدت دارند، لزومی به پرداخت دیپوزیت نمی باشد.
مدارک لازم جهت اجاره آپارتمان در ترکیه
- قرارداد محضری که به نام مستاجر باشد و مدت زمان آن هم یک سال باشد. به این نکته توجه کنید که هرگونه قرارداد دستی و غیر محضری فاقد اعتبار می باشد.
- نوتر کردن اجاره: حال ممکن است معنی نوتر کردن را ندانید. به تمامی دفاتر رسمی موجود در ترکیه نوتر گفته می شود. منظور از نوتر کردن این است که در تمامی مدارک قرارداد باید مهر دفتر اسناد رسمی در آن ثبت شده باشد.
- اصل و کپی گذرنامه
- 4 قطعه عکس جهت گرفتن مجوز اقامت
- بیمه درمانی یک ساله
- فیش های واریزی سایر هزینه ها
- چگونگی فعال سازی انشعاب آب و برق و گاز
به خوبی می دانید که در ایران قبض های خانه به نام صاحبخانه می باشد و مستاجر باید آن را پرداخت کند. در کشور ترکیه این موضوع کاملا برعکس می باشد. مستاجر بعد از این که خانه را دریافت کرد، باید به اداره آب و برق برود و به فعال سازی انشعابات اقدام کند. چنانچه مستاجر بنا به دلایلی از این امر سرپیجی کند، دیگر قادر نخواهد بود که از امکانات منزل نظیر آب و برق و گاز استفاده کند.


جهت فعال سازی انشعابات حتما باید کارت اقامت ترکیه را به اداره آب و برق ارائه دهید. به این نکته توجه کنید، هنگامی که قرارداد شما تمام شد و می خواستید خانه را تحویل صاحبخانه دهید؛ می بایست دوباره به اداره آب، برق و گاز رفته و و تمامی قبوض انرژی خانه را باطل کنید. پس از این که تمامی قبوض انرژی را باطل کردید، مبلغی که در ابتدای قرارداد به صاحبخانه داده بودید، به شما باز خواهد گشت.
تجهیزات آپارتمان ها وقیمت اجاره آپارتمان در ترکیه
تجهیزاتی که در خانه ارائه می شود، با یکدیگر متفاوت است برای مثال در بعضی از خانه ها از سیستم های گرمایشی گازسوز و در دیگری زغال سوز استفاده می شود. دستشویی آپارتمان های ترکیه می تواند فرنگی یا ایرانی باشد. با توجه به امکاناتی که در آپارتمان های ترکیه وجود دارد، می توان گفت مبلغ آن هم به همان اندازه افزایش خواهد یافت.
معمولا برخی از خانه های ترکیه دارای استخر، باشگاه و … می باشد. از جمله امکاناتی که می تواند در تعرفه اجاره خانه تاثیر گذار باشد می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- مبله بودن منزل
- نوع محله ای در آن جا ملک اجاره می کنید.
- متراژ واحد
- تجهیزات ساختمان
- قدمت ساختمان
همانطور که در بالا اشاره کردیم، شرایط زیادی می تواند در قیمت خانه تاثیر گذار باشد. به هر حال ما در این مقاله تصمیم گرفتیم چند مورد از خانه های ترکیه که در مناطق مختلف واقع شده اند را معرفی کنیم.
شهرهای استانبول، ازمیر و آنکارا از در گروه بهترین و بزرگ ترین شهر های ترکیه محسوب می شوند که از همین جهت قصد داریم شرایط اجاره خانه را در این شهرها شرح دهیم.
بهترین شهر های ترکیه برای اجاره منزل
اجاره خانه در استانبول ترکیه
استانبول یکی از بزرگ ترین شهرهای ترکیه محسوب می شود که از گذشته تا به امروز در میان توریست ها طرفداران زیادی دارد. در استانبول ترکیه فرهنگ های مختلف و معماری های گوناگونی وجود دارد که دلیل آن ها وجود جاذبه های تاریخی و توریستی فراوان می باشد. هرچقدر که به محله های بالاتر و مرکزی تر استانبول نزدیک می شویم قیمت خانه ها افزایش می یابد.
از آنجایی که شهر استانبول توسط دریا احاطه شده است، از خانه های بسیار زیبایی برخوردار می باشد. خانه هایی که رو به دریا هستند متقاضیان زیادی دارد و به همین علت قیمت املاک رو به دریا نسبت به دیگر نقاط استانبول گران تر است.
بهترین مناطق استانبول جهت اجاره خانه عبارتند از:
- باهچه شهیر
- اسنیورت
- بیلیک دوزو
- بشیکتاش
- لونت
- ساریر
- کادیکوی
- فنر باغچه

اجاره خانه در آنکارا ترکیه
آنکارا به عنوان پایتخت و مرکز سیاسی ترکیه شناخته شده است. هریک از افرادی که می خواهند از خانه های ارزان تر نسبت به استانبول و در عین حال باکیفیت بهره مند شوند، می توانند در آنکارا ترکیه اقدام به اجاره خانه کنند. آنکارا شهری کوهستانی بوده و در این شهر از دریا خبری نیست. لازم به ذکر است که جاذبه های توریستی آنکارا نسبت به استانبول بسیار کمتر است.
بهترین مناطق آنکارا جهت اجاره خانه عبارتند از:
- چانکایا
- ماماک
- آلتین
- یئنی
- پورسا کلادر
- مسگوت
اجاره خانه در ازمیر ترکیه
سومین شهر پرطرفدار ترکیه، ازمیر می باشد. می توان گفت ازمیر مشابه شبه جزیره ای می باشد که در دریا واقع شده است. اگر می خواهید خانه ای اجاره کنید که رو به دریا باشد، انتخاب ازمیر بهترین گزینه است. چرا که این شهر از سه طرف با دریا در ارتباط می باشد. ازمیر به عنوان دومین شهر تجاری در میان مردم شهرت پیدا کرده است. از همین بابت بسیاری از سرمایه داران ترغیب به اجاره ملک در این منطقه شده اند. این شهر از استانبول 470 کیلومتر و از آنکارا 585 کیلومتر فاصله دارد.
بهترین مناطق ازمیر جهت اجاره خانه عبارتند از:
- نارلی دره
- کارشیاکا
- بورنووا
- گوزل باهچا
- اورلا
- برگاما
- چیلی
کلام آخر
ما در این مقاله به شرح صفر تا صد اجاره آپارتمان در ترکیه در ترکیه پرداختیم. با توجه به مواردی که ذکر کردیم، اجاره آپارتمان در استانبول ترکیه، ازمیر و آنکارا هر کدام از شرایط مختلفی برخوردار هستند که هنگام اجاره باید به آن ها توجه شود. از این که تا پایان مقاله همراه ما بوده اید از شما سپاسگزاریم.