در ادامه این مقاله قرار است راجع به مواردی همچون هزینه زایمان در ترکیه، تابعیت کودک متولد شده، مدارک موردنیاز و… صحبت کنیم. همراه ما باشید.
زایمان در ترکیه و اخذ اقامت
اگر قصد زایمان در ترکیه و اخذ اقامت این کشور را دارید، جای اشتباهی پا گذاشته اید. در کشور ترکیه قانونی وجود ندارد که اگر پدر و مادر جزو اتباع خارجی باشند و فرزندشان را در ترکیه به دنیا بیاورند، آن فرزند از بدو تولد اقامت ترکیه را دریافت کند. تنها اتفاقی که میفتد این است که در شناسنامه کودک، محل تولد، ترکیه ثبت می شود.
کشور ترکیه همانند بسیاری از کشورهای دیگر دنیا از 2 اصل خاک و خون به منظور اعطای تابعیت پیروی می کند. حال این اصل ها به چه معنا اند؟
اصل خاک بدین معناست که اگر کودکی در خاک ترکیه متولد شود و پدر و مادر او، تبعه ترکیه باشند، فرزند نیز تبعه این کشور خواهد شد.
یکی از مزایای زایمان در ترکیه این است که اگر یکی از والدین، چه پدر و چه مادر تبعه این کشور باشند، فرزند از بدو تولد تبعه ترکیه می شود. که این قانون در ایران فقط برای پدر صدق می کند و اگر پدر خارجی باشد و مادر تبعه ایران، فرزند متولد شده اقامت ایران را نمی تواند داشته باشد.
این 2 مورد جزو شرایط زایمان در ترکیه برای ایرانیان است که قصد دارند فرزندشان اقامت ترکیه را داشته باشد. اما اگر نه پدر و نه مادر تبعه ترکیه نبودند و فرزندشان را در ترکیه به دنیا آوردند، فرزند از بدو تولد تبعه ترکیه نیست. والدین اگر اقامت ترکیه را برای فرزندشان می خواهند، می بایست تا حداکثر 30 روز پس از تولد فرزند، به اداره امور جمعیت و ثبت احوال ترکیه مراجعه کنند و تولد فرزند خویش را ثبت نمایند.
در این صورت، دولت ترکیه پس از 6 ماه گواهی تولد در ترکیه را برای کودک صادر کرده و آن فرزند تا آخر عمر خود به وسیله گواهی تولد خود در ترکیه، اقامت این کشور را خواهد داشت. این نکته جزو قوانین زایمان در ترکیه برای ایرانیان و اتباع خارجی می باشد که علاقه به دریافت اقامت دارند.
هزینه زایمان در ترکیه


هزینه زایمان در ترکیه به عوامل مختلفی بستگی دارد که در ادامه به بررسی آنها می پردازیم. این عوامل می توانند نوع زایمان، نوع بیمارستان، منطقه ای که در آن زایمان می کنید و… باشند.
در قدم اول، نوع بیمارستان است که دولتی باشد یا خصوصی و اینکه زایمان طبیعی داشته باشید یا سزارین. به عنوان مثال، متوسط هزینه زایمان طبیعی در ترکیه، در بیمارستان های دولتی برای اتباع خارجی که اقامت ترکیه را ندارند، حدود 2000 لیر (با توجه به نرخ فعلی لیر که 2.500 تومان می باشد، هزینه 5 میلیون تومان) می شود. اما برای زایمان سزارین در همان بیمارستان ها، قیمت از 5000 لیر شروع می شود.
هزینه زایمان در بیمارستان های خصوصی تا مرز 14.000 لیر هم می رسد. البته هزینه زایمان طبیعی در ترکیه برای افرادی که اقامت بلندمدت ترکیه دارند، به تازگی اقامت دریافت کرده اند و یا تحت پوشش بیمه سلامت SGK هستند، معمولاً یا رایگان می شود یا با تخفیف های خیلی زیادی انجام می شود.
توصیه ما در آسیا ملک به عنوان کارشناس خرید ملک در ترکیه و استانبول و مشاورانی که همراه شما هستیم، این است که پیش از بارداری حتماً خود و همسرتان را بیمه SGK کنید تا زمان زایمان و پس از آن بتوانید از خدمات بیمه استفاده کنید.
مدارک موردنیاز به منظور ثبت تولد نوزاد در کنسولگری


همانطور که بالاتر اشاره کردیم، پس از تولد نوزاد، والدین حداکثر 30 روز فرصت دارند تا تولد فرزندشان را در اداره ثبت احوال ترکیه ثبت نمایند. سپس به کنسولگری ایران در خاک ترکیه مراجعه می کنند و مدارک شناسایی ایرانی کودک را دریافت می کنند.
در این بین، مدارکی نیاز است تا شناسنامه نوزاد صادر شود. این مدارک عبارتاند از:
- مدارک شناسایی والدین
- گذرنامه والدین
- سند ازدواج یا طلاق
- تکمیل فرم های مربوطه
- گواهی تولد نوزاد که از سوی بیمارستان صادر می شود
- پرداخت هزینه های مربوطه
شرایط نام گذاری فرزند در ترکیه
پس از زایمان در ترکیه اگر پدر نوزاد تابع و مقیم ترکیه باشد، او نیز حق انتخاب نام فرزند را دارد. اگر پدر مایل نباشد و مادر قصد انتخاب نام را داشته باشد، با اجازه پدر، مادر می تواند نام فرزند را انتخاب نماید. این مورد هم جزو قوانین زایمان در ترکیه می باشد.
اگر یکی از والدین نوزاد تابع ترکیه باشد و دیگری خارجی، حق دارند 2 نام برای فرزندشان انتخاب کنند و مشکلی نخواهند داشت.
به طور کلی شرایط زایمان در ترکیه برای ایرانیان آنچنان سخت و پیچیده نیست و مسلماً مزایای زایمان در ترکیه برای آینده فرزند بقدری زیاد است که تمام سختی های احتمالی می تواند ارزش داشته باشند.