

شهر آنکارا که پایتخت ترکیه است، پس از استانبول، دومین شهر بزرگ این کشور می باشد. این شهر که در گذشته تحت عنوان آنقره و آنگورا شناخته می شد، امروزه مرکز سیاسی استان آنکارا شناخته می شود. جمعیت شهر آنکارا حدود 5.000.000 نفر می باشد و این شهر در ارتفاع 850 متری لبه شرقی فلات بزرگ و مرتفع آناتولی قرار دارد.
شهر آنکارا ترکیه که امروزه یکی از مهم ترین شهرهای اوراسیا محسوب می شود، از غرب با اسکی شهیر، از شمال با استان چانقری و بلو و از شرق با استان شهیر هم مرز می باشد. پیش از این، استانبول پایتخت ترکیه بود، اما پس از سقوط حکومت عثمانی، آنکارا از 1923 به عنوان پایتخت ترکیه شناخته شد.
درباره شهر آنکارا ترکیه
در این بخش، درباره شهر آنکارا ترکیه توضیحاتی داده می شود که اطلاعات شما را در رابطه با شهر آنکارا بیشتر و تکمیل تر می کند. شهر آنکارا علاوه بر اینکه یکی از شلوغ ترین و پر سر و صدا ترین شهرهای ترکیه است، یکی از قدیمی ترین مناطق ترکیه نیز می باشد و بناهای تاریخی بسیار زیادی در شهر آنکارا از دوران امپراتوری های مختلف اعم از عثمانی، روم، بیزانس، فریگاری، هیتی، هلنیستی و… بجای مانده است.
با این تفاسیر، فکر نکنید که این شهر بافت تاریخی دارد. خیر، آنکارا شهری بسیار مدرن می باشد و اغلب ساختمان های زیبا و مجتمع های تجاری مدرنی در آن دیده می شوند.
در گذشته شهر آنکارا در حوزه کشاورزی، حرفی برای گفتن داشت و محصولاتی همچون گلابی، انگور، عسل و… را تأمین میکرد، اما با توجه به اینکه در موقعیت جغرافیایی خشکی قرار دارد، این کار را به اتمام رساند و به آنتالیا منتقل کرد. آنتالیا با توجه به اینکه موقعیت جغرافیایی خوبی از بعد کشاورزی دارد، به قطب کشاورزی ترکیه تبدیل شده است.
همانطور که بالاتر اشاره داشتیم جمعیت شهر آنکارا حدود 5 میلیون نفر است که بخشی از آن را مهاجران تشکیل داده اند. اغلب افرادی که قصد خرید ملک در ترکیه دارند و هدفان از آن، انجام فعالیت های تجاری است، خرید ملک در آنکارا را انتخاب می کنند. علت آن هم این است که اکثر ادارات دولتی، وزارتخانه ها، سازمان های هوافضا، کارخانجات، اورگان های دولتی و… در آنکارا گرد هم آمده اند و بستر برای تجار را آماده ساخته اند.
جمعیت زیاد این شهر موجب شد اقتصاد آن رشد کرده و به اقتصاد کل ترکیه کمک بسزایی کند. اکثراً مردم ساکن در شهر آنکارا، در زمینه های بانکداری، صنعت، گردشگری، حمل و نقل، ارتباطات و… مشغول به فعالیت اند.
از سوی دیگر با توجه به موقعیت جغرافی خشک حاکم در این شهر، صنعت کشاورزی با محصولاتی همچون زرد آلو، گردو، انار، تخم مرغ، انواع فلفل، انجیر، آلبالو و… شکل گرفته است. همچنین آنکارا در صنعت نساجی و پوشاک، سهم عظیمی در کشور ترکیه را داراست. صنایع دیگری که مردم مشغول به فعالیت در آن هستند را می توان تولید تلویزیون و لوازم آن، خودرو، اسباب بازی ها متنوع، لوازم الکترونیکی، لوازم خانگی، و… شمرد.
آب و هوای آنکارا


آب و هوای آنکارا در فصل بهار، معمولاً در بهترین حالت خود قرار دارد و در صورت سفر به آنکارا در این فصل، شاهد باران های زیبا و بهاری آن خواهید بود. این باران چهره زیباتر و دلنشین تری از شهر را برای شما به ارمغان می آورد.
معمولاً پر مسافرترین فصل سال در آنکارا، فصل تابستان است. تابستان آنکارا با تابستان تهران از لحاظ آب و هوایی تفاوت چندانی ندارد، تنها تفاوت در پاکی هوا آنکاراست. با وجود اینکه فصل بهار از آب و هوای بهتری برخوردار است، اما تابستان های آنکارا معمولاً شلوغ تر است.
در فصل پاییز هوا کمی رو به سردی می رود و دمای هوا به حدود 16 الی 18 درجه سانتیگراد کاهش می باید. این کاهش دما گاها با باران همراه است. پس از آن هرچه به سمت فصل زمستان می رویم هوا سردتر و سردتر می شود. زمستان های آنکارا سرد و بارانی و گاها همراه با برف و یخبندان می باشد. اگر هم که خرید ملک در ترکیه و آنکارا را تجربه کنید و اقامت ترکیه را اخذ کنید، می توانید هر 4 فصل را با هر نوع آب و هوا تجربه کنید.
آشنایی با جشنواره های آنکارا
جشنواره های آنکارا در بازه های زمانی و مناسبت های مختلف برگزار می شوند. در ابتدا ما تصاویر شهر آنکارا در زمان برگزاری این جشنواره ها را برای شما قرار داده ایم. در صورتی که قصد سفر به آنکارا را داشتید، حتماً تاریخ تعطیلات رسمی، جشنواره ها و فستیوال ها را در نظر داشته باشید، زیرا اگر در تعطیلات رسمی به این شهر سفر کنید ممکن است آنقدر که باید لذت نبرید و برعکس این موضوع هم وجود دارد. اگر در زمان جشنواره ها و فستیوال ها تجربه سفر به آنکارا را داشته باشید، سفری بسیار جذاب را پیشه رو خواهید داشت. در ادامه ما لیست کوچکی از جشنواره های آنکارا را برای شما آماده کرده ایم:
- جشنواره فیلم آنکارا در 20 الی 30 آوریل در فصل بهار (31 فروردین تا 10 اردیبهشت)
- جشنواره موسیقی آنکارا در ماه آوریل (اواسط فروردین ماه)
- فلایینگ بروم در خرداد ماه
- جشنواره فیلم بینالمللی کارتون در آوریل
- بویوک آنکارا در مرداد ماه
- نمایشگاه های سنتی در دی ماه
- جشنواره بزرگ آنکارا در 7 فوریه (19 بهمن)
تصاویر شهر آنکارا


تصویر فوق تصاویر شهر آنکارا می باشد که در بازه های زمانی مختلف به ثبت رسیده و اکنون آن ها را برای شما عزیزان در این مقاله قرار داده ایم.
جاذبه های گردشگری آنکارا
در این بخش از مقاله آشنایی با شهر آنکارا، قصد داریم شما را با جاذبههای گردشگری این شهر آشنا کنیم. پس تا انتها همراه ما باشید.
1- پارک گنچلیک
اگر شما با قطار راهی آنکارا باشید،، قطعاً در مسیر، با چرخ فلک بزرگی که در پارک گنچلیک وجود دارد، مواجه خواهید شد. این پارک بزرگترین پارک عمومی شهر است و محل خوش گذاری اهالی و مسافرانی میباشد که به آنکارا سفر کرده اند.
2- حمام های رمی
با توجه به اینکه کشور ترکیه، تاریخ پر از فراز و نشیبی دارد، در بازه زمانی طولانی این کشور تحت سلطه امپراتوری روم بود. به همین جهت حمام هایی در دوران حکومت آنها، یعنی قرن سوم ساخته شد. این حمام امروزه تبدیل به یکی از جاذبه های گردشگری این شهر تبدیل شده است. بنای این حمام ها سنتی است و دارای سه بخش حمام گرم، حمام سرد و حمام داغ می باشند.
3- قلعه آنکارا
یکی دیگر از دلایلی که هرساله مسافران و توریست های زیادی جذب شهر آنکارا می کند، قلعه آنکارا می شوند. قلعه آنکارا که در قرن هفتم پس از میلاد ساخته شده، در طول تاریخ متعلق به امپراتوری رم باستان، امپراتوری بیزانس، ترک های سلجوقی و امپراتوری عثمانی بوده است. امروزه این قلعه مشهور بازدیدکنندگان زیادی را به خود جلب می کند و با دیوارهای بلند و برج های قدیمی اش یکی از مهم ترین جاذبه های گردشگری آنکارا محسوب می شود.
4- موزه فضای باز آلتینکوی
اگر به تاریخ و تمدن علاقه دارید، بازدید از این موزه که نمایان گر سبک زندگی و فرهنگ صدها سال پیش کشور و مردم ترکیه است می تواند برای شما جذاب باشد.
در موزه فضای باز آلتینکوی در هر قسمت از آن، خانه هایی به سبک دوره های تاریخی مختلف ساخته شده و با قرار دادن اشیاء مختلف، ابزارآلات زندگی و ظرف و ظروف مختلف سعی کرده اند تا شیوه زندگی مردمان ترک را در معرض نمایش توریست های و بازدیدکنندگان قرار دهند.
امیدواریم از خواندن مقاله آشنایی با شهر آنکارا ترکیه لذت برده باشید و مواردی کارآمد را از این مقاله دریافت کرده باشید. در آینده و مقالات بعدی راجع به جاذبه های گردشگری، تفریحی و توریستی این شهر مقالات بیشتری تولید و منتشر خواهیم کرد.