اگر قصد اخذ اقامت ترکیه را از طریق خرید ملک در ترکیه و یا سرمایهگذاری در ترکیه داشته باشید، اولین مرحله، پر کردن و ارسال فرم راندوو خواهد بود. در این مقاله قصد داریم شما را با فرم راندوو، شرایط، مدارک و هزینههای دریافت آن به طور کامل آشنا کنیم. همچنین در ادامه توضیح خواهیم داد که چرا بعضی از درخواستها در خصوص فرم راندوو رد میشوند.
فرم راندوو ترکیه چیست؟
اگر قصد مهاجرت به ترکیه و دریافت اقامت این کشور را داشته باشید، حداقل یکبار نام فرم راندوو به گوش تان خورده است. در این قسمت میخواهیم این فرم را به شما معرفی کنیم که چیست و کاربردهای آن چیست. از نظر لغوی، راندوو به معنای قرار ملاقات است و در زبان ترکی به هر نوع قرار ملاقاتی راندوو میگویند.
لغت راندوو در کشور ترکیه برای بسیاری از کارهای اداری از جمله شهرداری، اداره نفوس، نوبت بانک و غیره استفاده میشود. افراد مهاجر در کشور ترکیه برای دریافت نوبت باید سایت اداره مهاجرت ترکیه را جستجو کنند و فرم راندوو را پر کنند.
پر کردن فرم راندوو یکی از اصلیترین و حیاتیترین مراحل جهت اخذ اقامت ترکیه است و به درستی وارد کردن اطلاعات در آن بسیار حائز اهمیت است؛ بنابراین اگر به زبان ترکی تسلط ندارید، حتما از مترجم قابل اعتماد و مجرب کمک بگیرید.
مراحل پر کردن فرم راندوو ترکیه
در این قسمت قصد داریم نحوه پر کردن این فرم را به صورت گام به گام به شما آموزش دهیم.
- ابتدا سایت اداره مهاجرت ترکیه را جستجو کنید و آن را باز کنید. در بالا و سمت راست صفحه اصلی سایت اداره مهاجرت ترکیه، میتوانید زبان مورد نظر خود را انتخاب کنید.
- سپس بر روی گزینه I Lodge An Application for Residence Permit For The First Time یا İlk Kez İkamet Başvurusu Yapıyorum کلیک کنید.
- در مرحله بعد باید گزینه I Would Like yo Lodge a new Application یا Yeni Bir Başvuru Yapmak İstiyorum را انتخاب کنید. این گزینه به این معنا است که میخواهید درخواست جدید دهید.
- حال صفحه جدیدی برایتان باز میشود که در واقع همان فرم پیش ثبتنام است. سعی کنید اطلاعات را با دقت و بهدرستی وارد کنید؛ زیرا بعد از ثبت شدن قابل تغییر نخواهد بود.
- بعد از این مرحله، در صفحه پیش روی شما و در صفحات بعدی در بالای صفحه و سمت چپ کادری را مشاهده میکنید که قبل از پر کردن فرم راندوو باید با دقت مطالعه بفرمایید. دقت کنید که پر کردن گزینههایی که با رنگ قرمز مشخص شدهاند الزامی است.
گزینههایی که در فرم رانددو باید تکمیل شوند
گزینههایی که در این فرم باید تکمیل شوند شامل موارد زیر است:
- Adı یا Name: به معنی نام است. در این قسمت باید نام خود را با حروف لاتین و دقیقا با همان املایی که در پاسپورت شما نوشته شده است بنویسید.
- Soyadı یا Last Name: به معنای نام خانوادگی است. در این قسما باید نام خانوادگی خود را با حروف لاتین و دقیقا با همان املایی که در پاسپورت شما نوشته شده است بنویسید.
- Doğum Tarihi یا Date of Birth به معنی تاریخ تولد است. در این قسمت باید تاریخ تولد خود را دقیق و دقیقا به همان ترتیبی که در پاسپورت شما نوشته شده است بنویسید.
- Türkiye’de Doğan Çocuk – به معنای متولدین ترکیه است. انتخاب این گزینه اجباری نیست و تنها در صورتی که متولد ترکیه هستید گزینه بله را انتخاب میکنید. اگر متولد خاک کشور ترکیه نیستید، گزینه خیر را انتخاب میکنید.
- Baba Adı یا Fathers Name: به معنای نام پدر است. در این قسمت باید نام پدر خود را با حروف لاتین و دقیقا با همان اسپلی که در پاسپورت شما در قسمت پدر نوشته شده است بنویسید.
- Anne Adı یا Mothers Name: به معنای نام مادر است. در این قسمت باید نام مادر خود را با حروف لاتین و دقیقا با همان اسپلی که در پاسپورت شما در قسمت مادر نوشته شده است بنویسید.
- Cinsiyeti یا Gender به معنای جنسیت است. در این قسمت باید یکی از گزینههای Erkek/mele مرد و یا Female/Kadın زن را انتخاب کنید.
- Uyruk Kimlik No یا Nationality ID Number: به معنای شماره شناسایی ملی است. در این قسمت باید شماره ملی خود را بهدرستی وارد کنید.
- Uyruğu یا Nationality: به معنای ملیت است. در این قسمت باید ملیت خود را مشخص کنید.
- Türkiye’ye giriş yaptığı seyahat belge no یا The Number of Passport به معنای شماره پاسپورت است. در این قسمت باید شماره پاسپورتی که توسط آن توانستهاید وارد خاک کشور ترکیه شوید را وارد کنید.
- İletişim Tercıhı یا Communication Pereifrence: به معنای انتخاب شیوهی ارتباطی است. در این قسمت میتوانید یکی از دو گزینه ایمیل یا تلفن همراه را انتخاب کنید. با انتخاب هر یک از گزینههای نام برده شده، کد درخواستی به شما از طریق آن ارسال خواهد شد. اگر بر روی گزینه Cep Telefonu یا Cell Phone کلیک کنید، در این صورت تکمیل قسمت ایمیل ضرورتی ندارد.
- Cep Telefonu یا Cell Phone: به معنای شماره موبایل است. در این قسمت باید شماره موبایل فعال خود را وارد کنید.
- Medeni Hali: به معنای وضعیت تاهل است. اگر مجرد هستید باید بر روی گزینه Bekar (یعنی مجرد) کلیک کنید و در صورتی که متاهل هستید، باید بر روی گزینه Evli (یعنی متاهل) کلیک کنید.
- Özel İhtiyac Durumu: به معنای وضعیت مراقبتهای ویژه است. در این قسمت وضعیت ویژهی خود را باید مشخص کنید. پر کردن این قسمت اختیاری است.
- Doğum Yeri: در این قسمت محل تولدتان را مشخص میکنید که پر کردن آن اختیاری میباشد.
- Doğum Yeri Ülkesi – در این قسمت باید کشور محل تولد خود را وارد کنید که پر کردن آن اجباری است.
- Kan Grubu: در این قسمت باید گروه خونی خود را مشخص کنید. پر کردن این بخش اختیاری است.
- سایر گزینهها را به همین ترتیب پر میکنید و در مراحل آخر کادری در پایین صفحه خواهید دید که باید آن را تائید کنید که تا 30 روز نهایتا فرم ثبتنام اقامت ترکیه را تکمیل خواهید کرد. اگر تا 30 روز اطلاعات را تکمیل نکنید، تمامی اطلاعات وارد شده قبلی شما پاک خواهند شد و باید مجدد ثبتنام کنید.
- بعد از تکمیل تمامی گزینهها، بر روی گزینه kaydet یا save کلیک کنید تا تمامی اطلاعات شما ثبت و ذخیره شوند.

مدارک لازم جهت راندوو ترکیه
آنچه برای راندوو ترکیه نیاز دارید شامل موارد زیر است:
- صفحه اول پاسپورتی که حداقل 6 ماه اعتبار داشته باشد به همراه کپی و ترجمه آن
- تصویر از دو طرف کارت اقامت (در صورت وجود)
- عکس 4*3 با زمینه سفید
- شماره تلفن همراه ترک و همچنین آدرس محل سکونت خود در کشور ترکیه
- تاریخ شروع سکونت در ملک فعلی خود در کشور ترکیه
- آدرس پست الکترونیک
- بیمه یکساله
- اجارهنامه مهر شده از شهری که در آن ساکن هستید.
- قبض آب، برق یا گازی که در ترکیه به نام شما است.
- شماره مالیاتی ترکیه
- تعیین نوع اقامت درخواستی خود. (انواع اقامت شامل خرید ملک، توریستی، تجاری، دانشجویی، درمانی و تحقیقاتی میشود).
- پرداخت هزینههای اداره مهاجرت ترکیه
- ممکن است در روز مصاحبه از شما گواهی عدم سوءپیشینه و یا حتی پرینت حساب بانکی برای ارائه تکمن مالی خواسته شود.
هزینه راندوو ترکیه
هزینه راندوو ترکیه شامل هزینه صدور کارت اقامت و حق خاک این کشور میشود. هزینه حق خاک برای دریافت اقامت یکساله ترکیه 80 دلار و برای دریافت اقامت دو ساله 140 دلار خواهد بود.
ابطال وقت راندوو ترکیه
بعد از آن که فرم راندوو را تکمیل کردید، برای شما روز و ساعت مشخصی جهت مصاحبه تعیین میشود که باید در آن روز و ساعت مشخص به اداره مهاجرت ترکیه مراجعه کنید. چنانچه نتوانید به اداره مهاجرت کشور ترکیه مراجعه کنید، فرم شما باطل خواهد شد و برای اقدام مجدد برای پر کردن فرم راندوو، باید 15 روز صبر کنید.
پیشنهاد ما این است که اگر از قبل میدانید که نمیتوانید در روز و ساعت مشخص شده در اداره مهاجرت ترکیه حضور داشته باشید، بهتر است خودتان برای ابطال آن اقدام کنید. برای اقدام مجدد برای راندوو به این نکته دقت کنید که دریافت آن در شهرهایی مثل استانبول نسبت به شهرهایی مثل آنکارا و یا ازمیر وقت گیرتر خواهد بود.
چگونه باید راندوو خانوادگی بگیریم؟
بعضی از افراد تصور میکنند که اگر سرپرست خانواده فرم راندوو را پر کند، دیگر نیازی نیست که سایر اعضای خانواده این فرم را پر کنند. جالب است بدانید که این تصور کاملا غلط است و هر یک از اعضای خانواده به صورت جداگانه باید این فرم را پر کنند و حتی پر کردن این فرم برای کودکان و نوزادان نیز واجب است؛ بنابراین لازم است برای تمام اعضای خانواده هزینه راندوو به اداره مهاجرت ترکیه پرداخت شود.
اگر کارها خوب پیش برود، در کمتر از 3 ماه نتیجه را اداره مهاجرت به فرد گزارش میدهد.چنانچه مدارک شما نقصی داشته باشد، اداره مهاجرت ترکیه به شما یک ماه زمان برای تکمیل مدارک میدهد.
در روز مصاحبه راندوو چه سوالاتی میپرسند؟
سوالات مصاحب راندوو شامل سوالات عمومی مانند هدف شما از اقامت در ترکیه چیست میشود و سوالات سختی از شما نخواهند پرسید؛ بنابراین از این نظر نگران نباشید و اگر سوالی در این زمینه داشتید، میتوانید از کارشناسان آسیاملک بپرسید.
کلام آخر
همانطور که در این مطلب نیز گفته شد، برای دریافت اقامت ترکیه، تکمیل فرم رانددو الزامی است. در این مطلب با فرم راندوو به طور کامل آشنا شدید و بخشهای مختلف آن را مشاهده کردید. همچنین با مدارک لازم جهت گرفتن آن و هزینههای دریافت آن آشنا شدید.
همانطور که مشاهده کردید، در صورتی که با اطلاعات کافی برای آن اقدام کنید، مشکلی برای شما پیش نخواهد آمد. اگر سوالی در خصوص فرم راندوو و نحوه دریافت آن برای شما پیش آمد، با کارشناسان آسیاملک در میان بگذارید.