

قوانین مالیاتی ترکیه همانند سایر کشورها، از اهمیت بالایی برخوردارند و مردم موظف اند طبق اصولی که برای این کار تعریف شده است عمل کنند. مسلماً یکی از اساسی ترین پایه های اقتصاد هر کشور، مالیاتی است که از مردم دریافت می شود. این مالیات در برخی مواقع به صورت محسوس و طوری که شخص متوجه آن شود دریافت می شود و برخی مواقع به صورت نامحسوس دریافت می شود. به هر حال شما تحت هر شرایطی مالیات را پرداخت خواهید کرد.
با توجه به قوانین مالیاتی کشور ترکیه شما اگر به عنوان مهاجر وارد این کشور شوید، چه تبعه آن باشید و یا حتی اگر به ترکیه سفر کرده باشید، شامل پرداخت مالیات می شوید و مجبور به پرداخت آن خواهید بود. در این مقاله به بررسی قوانین مالیاتی ترکیه می پردازیم و تمامی نکات آن را برای شما روشن می کنیم.
اهمیت مالیات برای دولت ترکیه


مالیات در ترکیه اهمیت زیادی دارد، می دانید چرا؟ زیرا مالیات ترکیه ابزاری است به منظور کنترل و مهار تورم در این کشور. به همین دلیل دولت این کشور بر روی مالیات و پرداخت آن بسیار حساس است و نظارت خاصی بر آن دارد. بنابراین قوانینی برای بحث مالیات وضع شده است که در کتاب قوانین مالیاتی ترکیه تمام آنها ذکرشده اند.
انواع مالیات در ترکیه
در ادامه به بررسی 3 نوع مالیات کشور ترکیه می پردازیم که هرکدام دارای ویژگی های خاص خود هستند.
- مالیات بر درآمد
- مالیات بر دارایی
- مالیات بر هزینه ها
مالیات بر درآمد
قوانین مالیات در ترکیه، شامل مالیات بر درآمد افراد شاغل هم می شود. در کشور ترکیه هر نوع درآمدی که داشته باشید، شامل مالیات می شود که نمونه بارز آن فیش های حقوقی کارمندان است. این نوع مالیات، مهم ترین نوع مالیات ترکیه محسوب می شود.
طبق قوانین مالیاتی در ترکیه، دولت به صورت خودکار، از حقوق کارمندان مالیات را کسر کرده، سپس مبلغ باقی مانده را به حساب شخص واریز می کند. پس از آن، شخص دیگر ملزم به پرداخت مالیات بر درآمد خود نیست.
اگر شما شرکتی داشته باشید که به نام شما ثبت شده باشد، ملزم به پرداخت مالیات بر درآمد به دولت ترکیه هستید.
مالیات بر دارایی
در کتاب قوانین مالیاتی ترکیه، مالیات بر دارایی به این شکل تعریف شده است. مالیاتی که به انواع دارایی تعلق می گیرد، تفاوتی ندارد که این دارایی ملک باشد، ارث باشد یا هر چیز دیگری.
اما اگر بخواهیم کمی دقیق تر به موضوع بنگریم، باید نکات زیر را در نظر داشته باشید.
زمانی که شما ملزم به پرداخت مالیات بر دارایی خود هستید، عددی متغیر بین 0.1 الی 0.6 درصد از ارزش کل ملک را می بایست به دولت تحت عنوان مالیات بر دارایی پرداخت کنید. از سوی دیگر، هیچ مالیاتی به زمین های کشاورزی تعلق نمی گیرد. اگر ملک شما نزدیک به ایستگاه های مترو، شهرداری و ارگان های دولتی مهم دیگر باشد، هزینه نرخ مالیات پرداختی دو برابر می شود.
زمانی که شما قصد فروش ملکتان را داشته باشد، می بایست 4.8 درصد از کل مبلغ را به دولت، منباب مالیات به دولت ترکیه پرداخت کنید.
درنهایت در قوانین مالیاتی کشور ترکیه در بخش مالیات بر دارایی، زمانی که ملکی تحت عنوان هدیه یا ارث به شما داده می شود، بین 4 الی 30 درصد می بایست مالیات پرداخت کنید.
مالیات بر هزینه ها
و نوع سوم مالیات در ترکیه، مالیات بر هزینه ها می باشد که تحت عنوان مالیات KDV هم بین مردم شناخته می شود. نرخ این مالیات بین 1 الی 23 درصد می باشد که متوسط آن 18 درصد است. این مالیات شامل مواردی همچون مالیات بر معاملات بانکی و بیمه، مالیات بر ارزش افزونه، حق تمبر و… می شود.
سایر انواع مالیات در ترکیه
به غیر از مواردی که بالا به آنها اشاره کردیم، مالیات در ترکیه به چند نوع دیگر تقسیم می شود که شامل:
- مالیات بر اجاره املاک تجاری
- مالیات خرید و یا فروش ملک
- مالیات خرید ملک
- مالیات بر سود فروش ملک
شرایط معافیت های مالیاتی در ترکیه


همانطور که تا به اینجای قطعاً متوجه شده اید؛ قوانین مالیاتی ترکیه، برای دولت آن کشور بسیار حائز اهمیت است. در این کشور هیچگونه معافیت های مالیاتی برای مردم وجود ندارد، مگر اینکه جزو موارد زیر باشند.
املاک خاص، شامل کنسولگری ها، سفارتخانه ها، ساختمان وزرا و ساختمان هایی که محل اقامت وزرای خارجی است و املاکی که کاربرد اشتغال زایی داشته باشد مانند املاکی که به چرخه اقتصادی ترکیه کمک کند.