مسجد آبی استانبول

مسجد آبی استانبول
مسجد آبی استانبول

مسجد آبی استانبول به دلیل نوع معماری خاص و منحصر به فردی که دارد، از مدت ها قبل به یکی از بزرگترین جاذبه های گردشگری کشور ترکیه و شهر استانبول تبدیل شد. همین دلیل باعث شد استانبول جزو یکی از پربازدید کننده ترین شهرهای جهان باشد. هرساله توریست های بسیاری به منظور بازدید از این مسجد به استانبول سفر کنند. به غیر از مسجد آبی، مکان های دیدنی دیگری نظیر ایاصوفیا، قصر توپ‌‌کاپی، روملی حصار و… وجود دارند. این مکان ها همگی دست به دست هم داده اند تا استانبول را به یکی از دیدنی ترین شهرها برای سفر تبدیل کنند. 

استانبول برای کسانی که به ساختمان ها و سازه های قدیمی بجا مانده از 2 امپراتوری بزرگ جهان علاقه دارند، می تواند گزینه بسیار مناسبی باشد. مسجد آبی که با نام مسجد سلطان احمد هم شناخته می شود، با معماری خارق العاده و عجیبش به عنوان یکی از بزرگترین ساختمان های جهان شناخته شده است. این مسجد در نزدیکی بنای ایاصوفیه به دستور شاه سلطان احمد اول در شهر هزار مسجد یا همان استانبول ساخته شد، که یکی از ارزشمندترین مساجد ترکیه با شش مناره می باشد.

تاریخچه مسجد آبی استانبول

تاریخچه مسجد آبی استانبول

این مسجد در بین سال های 1609 تا 1616 ساخته شد. اما علت اصلی ساخته شدن این مسجد نشان دادن اقتدار عثمانی و حفظ روحیه مردم کشور بود. سلطان احمد پس از صلح زتسیتوتوروک (به منظور اتمام جنگ 15 ساله) که مربوط به جنگ های امپراتوری عثمانی و سلطنت هابسبورگ بود و از دست دادن بخشی از خاکش در جنگ با ایران، روش های مختلفی را برای افزایش روحیه و عدم نمایش ضعف در پیش گرفت. ساخت مسجد آبی یکی از آن موارد بود، که باوجود عدم نقدینگی، سلطان احمد از خزانه کمک گرفت و این مسجد را بنا کرد.

معماری مسجد آبی و نکات اعجاب انگیز آن

معماری مسجد آبی و نکات اعجاب انگیز آن

در ساخت مسجد آبی از بیست هزار کاشی آبی تزئین شده با آیه های قرآن استفاده شده است. به وسیله این کاشی ها، نمای داخل این مسجد آبی دیده می شود. همین دلیل سبب نامگذاری و معروفیت آن به مسجد آبی شد. مسجد سلطان احمد دارای 260 پنجره شیشه ای رنگی و لوسترهای بزرگ و قیمتی می باشد که روشنایی خاصی به این مسجد آبی داده اند. 

محمت صدفکار معمار خوش ذوق و هنرمندی بود که معماری این مسجد را به عهده داشت. این هنرمند از ترکیب سبک معماری عثمانی و سبک معماری بیزانس استفاده کرد. همچنین این معمار زبده در جوانی از دنیا رفت و عثمانیان در آن زمان تصمیم گرفتند به منظور یادبود، مقبره او را در کنار مسجد آبی بنا کنند.

ساعات بازدید از مسجد آبی استانبول

مسجد آبی سلطان احمد از 9 صبح الی 5 عصر پذیرای بازدیدکنندگان مسلمان و غیرمسلمانی است که علاقه زیادی به نوع معماری این بنا دارند. مسلماً این مسجد قوانینی دارد که در زمان بازدید باید رعایت شوند. این قوانین آنچنان پیچیده و اذیت کننده نیستند، بلکه قوانین مرسومی است که در خیلی از مکان های دیگر نیز رعایت می شوند.

  • اولین مورد پوشش بانوان در این مکان است. با توجه به اینکه این مکان محلی مذهبی می باشد، هنگام بازدید از این مسجد، بانوان باید موها و بدن خود را بپوشانند. 
  • دومین مورد، ممنوعیت ورود با کفش به این مسجد است.
  • مورد سوم رایگان بودن و عدم نیاز به خرید بلیط به منظور بازدید این مکان می باشد.
  • مورد چهارم ساعات بازدید و اقامه نماز می باشد، که از نماز صبح تا نماز عصر این مسجد باز است و  5 وعده نماز برگزار می شود. به منظور اقامه نماز، در هر وعده مسجد به مدت 90 دقیقه برای بازدید بسته خواهد بود.
  • و مورد آخر هم رعایت سکوت و احترام در این مکان مقدس می باشد. همچنین در این مکان عکس گرفتن با گوشی یا دوربین عکاسی توصیه نمی شود. زیرا مسجد محلی برای عبادت است و عکس برداری در آن عمل مناسبی نیست.

تصاویر مسجد آبی استانبول

تصاویر مسجد آبی استانبول

عکس های بالا، تصاویر مسجد آبی استانبول می باشند که در زمان ها و ساعات مختلف شبانه روز به ثبت رسیده و ما برای شما عزیزان جمع آوری کرده ایم. 

مقایسه املاک

مقایسه کنید (0)