

مشاغل مورد نیاز ترکیه در سال 2022 کداماند؟ در هر یک از کشورها شرایط کار برای برخی از رشتهها یا مشاغل بهتر از سایر شغلها میباشد و کشور ترکیه نیز از این قاعده مستثنی نیست. امروز در این مقاله قصد داریم تا مشاغلی که بیشتر مورد نیاز کشور ترکیه هستند را به شما معرفی کنیم. لطفا تا انتها با ما همراه باشید.
اگر شما هم قصد مهاجرت به کشور ترکیه را دارید، حتما دغدغه پیدا کردن کار مناسب و داشتن درآمد کافی لحظهای از شما دور نخواهد شد. مسلما پیدا کردن مشاغل مورد نیاز کشور ترکیه اولین کاری است که بایستی انجام دهید.
چنانچه قصد اقامت دائم یا موقت در کشور ترکیه را دارید، بایستی در اولین مرحله برای خود شغلی پیدا کنید که جوابگوی هزینهها و تامینکننده نیازهای شما باشد. مسائلی مانند اجاره مسکن، هزینه خورد و خوراک، حمل و نقل و … جزو هزینههایی هستند که بایستی حتما از طریق درآمد شخص تامین شوند و قابل حذف شدن نیستند.
در ادامه لیست مشاغل مورد نیاز ترکیه را برای شما قرار دادهایم؛ اما پیش از آن بایستی این نکته را خاطر نشان کنیم که برای مهاجرت و یا اقامت موقت در ترکیه برای اینکه بتوانید به صورت تمام وقت کار کنید، نیاز به ویزای کاری دارید. برای دریافت این ویزا بایستی مدارک زیر را به همراه داشته باشید.
مدارک مورد نیاز برای دریافت ویزای کاری در ترکیه


در خصوص مدارک مورد نیاز برای دریافت ویزای کاری بایستی چند نکته را در نظر داشته باشید. نخست اینکه این مدارک بایستی به طور کامل ارائه شوند و دوم اینکه این مدارک بایستی حتما به زبان ترکی ترجمه شده باشند. البته برخی از شرکتها ترجمه به زبان انگلیسی را نیز قبول میکنند.
مهمترین مدرکی که شما برای این کار به آن نیاز دارید، در واقع مدرکی است که نشان میدهد شما از طرف یک شرکت و یا کارفرما دعوت به همکاری شده و پیشنهاد کاری دارید. برای هر یک از مشاغل مورد نیاز در ترکیه، منوال به همین صورت میباشد.
مدارک مورد نیاز عبارتاند از:
- قرارداد کاری بین شما و کارفرما و یا شرکت
- پاسپورت
- 4 قطعه عکس پرسنلی
- گواهینامه مبنی بر سلامت پزشکی
- گواهی عدم سو پیشینه
- مدارک تحصیلی در مقاطع کارشناسی و یا کارشناسی ارشد
- گواهی تمکن مالی از طرف بانک
- مدارک نشاندهنده تخصص و مهارت شما مانند گواهینامههای فنی و حرفهای
- نامه تقاضا کاری برای کار در کشور ترکیه
در سالهای گذشته باتوجه به آمار بالای نرخ بیکاری در این کشور، شانس بومیان برای یافتن شغل در شهرهای مهمی همچون آنکارا و یا استانبول بالاتر از مهاجران بود، زیرا مردم این کشور ترجیح میدادند که با هموطنان خود همکاری داشته باشند.
اما در طی سالهای گذشته با قرار گرفتن کشور ترکیه در بین 20 کشور برتر صنعتی و توسعه یافته شرایط بسیار متفاوت شده است. امروزه مهاجران نیز میتوانند در صورت داشتن دانش و مهارت کافی در کشور ترکیه به راحتی کار پیدا کرده و هزینههای خود را تامین کنند؛ البته مادامی که شغل آنها جزو مشاغل مورد نیاز کشور ترکیه باشد.
لیست مشاغل مورد نیاز در ترکیه


بیشتر مشاغلی که در دسته مشاغل مورد نیاز ترکیه قرار میگیرند، مشاغلی هستند که اصطلاحا به آنها یدی گفته میشود. دلیل آن هم این است که صنعت ساخت و ساز در این کشور رشد بسیار خوبی داشته و نیاز به نیروی کار در این زمینهها بیشتر از سایر مشاغل میباشد.
البته فرصتهای متنوعی برای مشاغل غیر فنی و غیر یدی نیز وجود دارند؛ اما تقاضا برای آنها به نسبت کمتر میباشد. در ادامه این مشاغل را به شما معرفی میکنیم:
- نقاشی ساختمان
- نجاری
- بنایی
- کاشی کاری
- کابینت ساز و ام دی اف کار ماهر
- کارشناس فناوری اطلاعات
- کارشناس بیمه
- مدیر فروش
- مترجم از سایر زبانها به زبان ترکی
- آشپز ماهر
- تورلیدر
حقوق مشاغل مختلف در کشور ترکیه


بعد از اینکه با لیست مشاغل مورد نیاز ترکیه آشنا شدید، نوبت به آشنایی با حقوق این مشاغل میرسد. میزان حقوق نقش بسیار مهمی در پذیرفتن آن موقعیت شغلی دارد به خصوص اگر فردی که آن شغل را قبول میکند یک فرد مهاجر باشد.
قبل از اینکه یک موقعیت شغلی را قبول کنید، حتما به هزینههایی که در کشور مقصد خواهید داشت، فکر کنید. اگر به همراه همسر و فرزندان به این کشور مهاجرت میکنید نیز بایستی نسبت به این مسائل بسیار حساستر باشید.
در کشور ترکیه نیز مانند سایر کشورهای پیشرفته یک حقوق پایه توسط دولت تعیین شده است که میزان آن 2800 لیر میباشد. متوسط حقوق مشاغل مورد نیاز در کشور ترکیه به صورت ماهانه بدین شرح است:
- حسابدار : 6200 لیر
- معمار: 7900 لیر
- وکیل: 13500 لیر
- مهندس عمران: 7900 لیر
- دندانپزشک: 20000 لیر
- سرآشپز: 7800 لیر
- برنامهنویس: 8000 لیر
- مدیر اجرایی: 21500 لیر
- مهندس برق: 8800 لیر
- معلم دبستان: 6300 لیر
در این مقاله سعی داشتیم مشاغلی که در کشور ترکیه تقاضای زیادی برای آنها وجود دارند را به شما معرفی کنیم. لطفا نظر خود را در خصوص این مقاله با ما در میان بگذارید.