تحصیل در زمینه پزشکی در ترکیه آرزوی هر دانشجوی پزشکی می باشد چرا که در ترکیه دانشگاه و مراکزعلمی فوق العاده معتبری وجود دارد که دانشجویان مختلفی از دیگر نقاط جهان در این موسسات مشغول به تحصیل هستند. یکی از بهترین مزیت هایی تحصیل در دانشگاه های ترکیه، وجود اساتید مجرب آمریکایی و اروپایی است. برای تحصیل پزشکی در ترکیه می بایست 6 سال تحصیلی را پشت سرهم بگذارید. در سال های نخست، وقت دانشجویان بیشتر صرف گذراندن کلاس ها می شود و در سال های بعد می تواند در آزمایشگاه و تشخیص انواع بیماری مشغول به کار شوند.


مزیت های تحصیل در رشته پزشکی
قطعا زندگی در کشور ترکیه و همچنین تحصیل در آن آرزوی هر جوان است زیرا مدارک تحصیلی که در این کشور ارائه می شود از اهمیت بالایی برخوردار هستند. از دیگر مزیت های پزشکی می توان به بالا بودن سطح علمی دانشگاه های ترکیه اشاره کرد. در ترکیه دانشگاه های زیادی وجود دارد که مورد تایید وزارت بهداشت می باشند که این دانشگاه ها عبارت اند از:
- دانشگاه استانبول
- دانشگاه حاجت تپه
- دانشگاه کوچ
- دانشگاه آجی بادم
- دانشگاه آنکارا
- دانشگاه بزمی عالم
- و …
شرایط لازم جهت تحصیل پزشکی در ترکیه
به همان اندازه که دانشجویان مشتاق به گذارند تحصیل در ترکیه هستند، همان قدر هم دانشگاه های ترکیه در این امر پافشاری می کنند زیرا افزایش دانشجویان به پیشرفت و ارتقا تحقیقات علمی در ترکیه کمک چشمگیری می کند. برای گذراندن تحصیلات در ترکیه می بایست شرایطی را رعایت کنید که این شرایط به شرح زیر می باشند:
- به همراه داشتن سوابق تحصیلی
- داشتن ویزای دانشجویی
- ترجمه مدارک تحصیلی به زبان انگلیسی و یا ترکی
- کامل کردن فرم ثبت نام
- دارا بودن گواهینامه تولد یا گذرنامه
- داشتن نمرات خوب در دروس مربوطه
- دریافت نمره قبولی در آزمون ورودی دانشگاه بین المللی
هزینه تحصیل پزشکی در ترکیه
از آنجایی که هزینه تحصیل در ترکیه از دیگر کشورها پایین تر است، دانشجویان جهت تحصیل این کشور را انتخاب می کنند. برای هزینه تحصیل در رشته پزشکی در ترکیه نمی توان مبلغ دقیقی را ذکر کرد، زیرا تعرفه هر دانشگاه با دیگری متفاوت است اما حدود قیمت از 10 هزار دلار شروع شده و تا 27 هزار دلار می رسد. برای آشنایی بیشتر از تعرفه دانشگاه های ترکیه به موارد ذکر شده توجه کنید:
- تعرفه تحصیل در دانشگاه مال تپه برای یک سال برابراست با 14 هزار دلار
- تعرفه تحصیل در دانشگاه آتیلیم واقع در آنکارا برابراست با 15 هزار دلار
- تعرفه تحصیل در دانشگاه اوکان برابراست با 23.500 دلار
بهترین دانشگاه های تحصیل پزشکی در ترکیه
در ترکیه 47 دانشگاه پزشکی معروف وجود دارد که تحصیل در این دانشگاه ها بهترین گزینه جهت کسب موفقیت در رشته پزشکی است. برای شرح بهترین دانشکده های پزشکی می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- دانشگاه اتیلیم
- دانشگاه استانبول
- دانشگاه ازمیراکونومی
- دانشگاه اوکان
- دانشگاه مالتپه
- دانشگاه آتاتورک
- دانشگاه باهچه شهیر
کار پزشکی در ترکیه
کار پزشکی در ترکیه ملزم به گذراندن دوره های پزشکی در دانشگاه های معتبر جهان می باشد. برای شروع کار پزشکی باید مراحل زیرا گذراند:
- یادگیری زبان ترکی
- طی کردن دوره آموزش اجباری
- طی کردن دوره کارورزی به مدت سه ماه
- کسب نمره قبولی در آزمون شفاهی
بعد از گذراندن دوره های مربوط به رشته پزشکی، می توانید کار خود را آغاز کنید. شاید برایتان این سوال پیش آید که آیا اتباع خارجی هم می توانند در ترکیه به عنوان پزشک مشغول بکار شوند؟
در جواب باید بگوییم برای اخذ مدرک پزشکی اتباع خارجی می بایست در آزمون ورودی دانشگاهی که می خواهند درآن مشغول به تحصیل شوند نمره قبولی را کسب کرد. همچنین اخذ مدرک زبان ترکی برای اتباع خارجی جزو ملزومات محسوب می شود. به یاد داشته باشید پزشک هایی که مدرک خود را از دانشگاه های ترکیه دریافت کرده اند، نیازی به گذراندن دوره زبان ترکی ندارند.


چگونگی کار پزشکی در ترکیه
در گذشته پزشکان خارجی حق کار در ترکیه نداشتند اما رفته رفته تمامی پزشکان جهان قادر به کار کردن در کشور ترکیه می باشند. یکی از بهترین روش های اخذ مدرک پزشکی در کشور ترکیه این است که در ترکیه اقامت یکساله بگیرید هم میتوانید از طریق خرید ملک در استانبول این کار را انجام دهید و هم می شود از طریق ویزای تحصیلی اقامت را دریافت کنید و بعد از آن مراکزی که به تخصص شما نیازدارند را پیدا کنید. اگر وزارت بهداشت هیچگونه مخالفتی در این باره نداشت می توانید فعالیت خود را آغاز کنید.
میزان درآمد کار پزشکی در کشور ترکیه
همانطور که می دانید پزشکی جزو پردرآمد ترین رشته های جهان می باشد اما میزان درآمد هر تخصص متفاوت است. حقوق کار رشته پزشکی در ترکیه برای یک ماه به شرح زیر می باشد:
- روانشناس جراحی: 14400 لیر
- روانشناس: 9300 لیر
- متخصص تغذیه: 1600 لیر
- پزشک ژنتیک: 12.400 لیر
- جراح قلب: 33000 لیر
- پزشک هسته ای: 20000 لیر
- پزشک زنان و زایمان: 21600 لیر
- پزشک مغز و اعصاب: 24300 لیر
- متخصص طی سوزنی: 23600 لیر
- بینایی سنجی: 16200 لیر
- متخصص بیماری های عفونی: 20000 لیر
مبالغی که در خصوص حقوق پزشکان ترکیه ذکر شد تقریبی هستند و امکان تغییر آن وجود دارد.